V nejkrásnějších prostorách sídla Senátu Parlamentu České republiky, v Rytířském sále, se ve středu 6. dubna 2016 představili Zámecký pivovar Frýdlant a Město Frýdlant. Stalo se tak během semináře „Význam pivovaru v životě obce, města a regionu“. Frýdlant na semináři reprezentoval starosta Dan Ramzer, Zámecký pivovar pak jeho majitel Marek Vávra.

„Příležitosti prezentovat Frýdlant i pivovar na semináři pivovarníků si velmi vážím. Tím spíše, že tuto možnost měly vedle nás jen další tři pivovary,“ uvedl starosta Dan Ramzer. Na začátek frýdlantské prezentace představil Marek Vávra historii pivovaru, hovořil o neutěšeném stavu v posledních desetiletích a informoval i o rekonstrukci objektu. Naznačil také, jakým směrem by se mohl pivovar dále rozvíjet. Poté se slova ujal starosta Frýdlantu, který zhodnotil význam nově obnoveného pivovaru nejen pro Frýdlant z řady různých hledisek. Nezapomněl také přítomné pivovarníky a senátory, kteří byli také hosty setkání, do města pozvat.

„Podobné příležitosti prezentace města a pivovaru jsou vždy přínosem. Také tentokrát jsme se potkali s řadou zajímavých a významných osobností a to nejen z oblasti pivovarnictví, ale i z oblasti cestovního ruchu. Věřím, že to Frýdlantu může pomoci třeba právě v podpoře cestovního ruchu,“ dodal.

Po semináři se starosta města a majitel Zámeckého pivovaru Frýdlant účastnili také předávání Výročních cen České a moravské pivovarské akademie za rok 2015. Po skončení slavnostního programu se také setkali s místopředsedou Senátu Parlamentu České republiky Přemyslem Sobotkou.

[RPP id=68732]

Fotografie a text: Martina Petrášková, Město Frýdlant

Pin It on Pinterest