Havlíčkovo náměstíNěkolik novinek platí od tohoto týdne ve Frýdlantu v oblasti provozu na místních komunikacích. Přineslo je nové vodorovné dopravní značení a mají zvýšit bezpečnost ve městě.

Jedním z míst, kde nové vodorovné dopravní značení vzniklo, je Havlíčkovo náměstí. „V tomto místě jsme nechali jasně vyznačit průjezdy křižovatkou a místa pro parkování. Bylo to nezbytné, protože Havlíčkovo náměstí je kousek od základní školy a gymnázia a v ranních hodinách zde dochází k velkému nárůstu hustoty dopravy. Stávalo se, že dopravní situace zde byla v době špičky nepřehledná. Nové dopravní značení by mělo přinést zlepšení,“ podotkl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Havlíčkovo náměstí 10

Další novinkou v dopravním značení, která má tentokrát zvýšit bezpečnost chodců, je zákaz zastavení před vchodem do pošty. V nejbližších dnech bude zakázáno zastavení i v ulici ČSA, kde je východ od obchodního domu a z autobusového nádraží. „Řidiči tady často stáli až v křižovatce a pak byl obousměrný provoz vozidel komplikovaný,“ doplnil Jiří Stodůlka.

Město Frýdlant nechalo v minulých dnech také obnovit řadu přechodů pro chodce, které už byly málo výrazné. Například přechody v Husově, Mlýnské nebo Okružní ulici.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest