LIBEREC – Ve dnech 14. a 15. dubna 2016 se budou hrát v Liberecké Home Credit aréně finálová utkání PLAY- OFF. Občané Liberce mohou očekávat před utkáním a po jeho skončení jisté komplikace v dopravě.

Ve čtvrtek 14. dubna a v pátek 15. dubna 2016 se budou  v liberecké Home Credit aréně v ulici Jeronýmova hrát  hokejová finálová utkání PLAY – OFF mezi sportovními kluby Bílí Tygři a HC Sparta Praha. Oba dva zápasy jsou zcela vyprodané, arénu navštíví 7 500 tisíce návštěvníků.

Začátek obou utkání je v odpoledních hodinách, a proto tedy z důvodu vysoké návštěvnosti očekáváme, že v tuto dobu bude dopravní špička zejména v okolí arény náročná. Nad plynulostí a bezpečností silničního provozu budou bdít policisté jak z dopravní, tak i z pořádkové služby. Jejich činnost bude zvýšená zejména v okolí arény a na příjezdových cestách k aréně. Všem řidičům doporučujeme, pokud nemusí jet do arény, aby se těmto místům raději vyhnuli. Rovněž i v samotné aréně bude zvýšený počet policistů z pořádkové služby k zajištění veřejného pořádku.

V souvislosti s konáním této sportovní akce by měli občané Liberce počítat v době před samotným zahájením a po jejím ukončení s jistými komplikacemi v dopravě, a to v okolí arény a na příjezdových cestách. Tyto komplikace mohou být i v důsledku současné částečné uzavírky libereckého tunelu, kde probíhá pravidelná údržba. Provoz je zde nyní sveden vždy do jednoho tubusu, kde projedou řidiči v obou směrech. Zde se mohou tvořit kolony, a to i na přilehlých křižovatkách a ulicích. S žádnými uzavírkami a jinými dopravními omezeními v tuto chvíli nepočítáme.

Obracíme se na návštěvníky obou hokejových utkání, aby se k aréně dostavili se značným časovým předstihem, nejlépe dvě hodiny před utkáním, a tím se tak vyhnuli zbytečným dopravním komplikacím a případným kolizím. Parkování vozidel bude zajištěno jako vždy na centrálním parkovišti u samotné arény. Po skončení samotného utkání doporučujeme řidičům, aby zvolili pokud možno jako odjezdovou trasu směr OC Nisa – Ještěd a vyhnuli se tak kolonám v samotném centru města.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovatli i pokyny policistů, kteří budou na místě, a aby parkovali na místech k tomu určených.
Zdroj: KŘP Libereckého kraje

Pin It on Pinterest