hist město roku 0Titul Historické město roku 2015 do Frýdlantu nezamířil. Z jeho zisku se v úterý 19. dubna 2016 nakonec na slavnostním vyhlášení ve Španělském sále Pražského hradu radovalo město Příbor. Frýdlant ale získal ocenění za vítězství v krajském kole a šek na částku 100 tisíc korun. Stejnou sumu pak městu za vítězství v krajském kole věnuje Liberecký kraj. Peníze Frýdlant věnuje na další obnovu městské památkové zóny. 

Finále soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón za rok 2015 a titul Historické město roku 2015 sledovalo v hledišti Španělského sálu vedení Města Frýdlant i pracovníci jednotlivých odborů, kteří se na památkové péči ve Frýdlantě podílejí. “Jim patří za jejich práci obrovské poděkování, stejně jako zastupitelům města, kteří na památkovou péči uvolňují peníze a památkářům, kteří nám s obnovou památek pomáhají. Jsem rád, že jsme se vyhodnocení soutěže mohli po dvou letech znovu coby krajští vítězové zúčastnit. Je to pro nás velká čest a také ocenění naší práce v oblasti památkové péče,” řekl po skončení slavnostního vyhlášení starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Podotkl, že v konkurenci měst jako Litoměřice, Jičín, Kutná Hora nebo Šternberk je velmi těžké dosáhnout až na první místo.

“Nicméně věříme, že to není naposledy, co Frýdlant o toto ocenění bojoval a že bude ve své památkové zóně postupovat i nadále tak, aby se mohl účastnit i dalších ročníků,” doplnila tajemnice Městského úřadu Frýdlant Veronika Bubeníčková.

Podrobnější informace o cestě Frýdlantu do finále soutěže Historické město roku 2015 najdete zde.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest