LIBEREC – Řidičce bylo podezřelé vozidlo, v němž seděl vedle řidiče malý chlapec s páskou přes ústa. Raději kontaktovala policisty. Měla podezření, zda jej někdo neunesl . . .

Policisté „spravující“ linku tísňového volání 158 přijímají denně desítky hovorů od občanů, kteří nahlašují různé události. Všechna tato oznámení musí okamžitě vyhodnotit, vyrozumět příslušné policejní hlídky a vyslat je na místo. Ke každému oznámení přistupují zodpovědně, nic nepodceňují.

Tak tomu bylo i v případě telefonátu, který jeden z policistů přijal na tísňové lince v minulých dnech.  Žena jedoucí obcí Mníšek viděla ve voze jedoucím před ní na sedadle spolujezdce vpředu malého chlapce, který měl ústa přelepena páskou. Chlapci mohlo být kolem osmi až devíti let.

Hovor na linku 158 si poslechněte zde:

To se jí zdálo podezřelé, proto se snažila vůz předjet a lépe se podívat. Auto ale začalo zrychlovat. Její podezření, že není něco v pořádku, stoupalo, proto raději kontaktovala policisty a tuto skutečnost jim sdělila. Současně sdělila registrační značku vozu a popisovala, kam jeho řidič směřuje.

Policisté operačního střediska zjistili podle registrační značky majitele vozu a vzápětí mu již telefonovali. Zprvu děsivě vypadající událost měla zcela prozaické vysvětlení. Jak sdělil řidič vozidla, a současně dědeček, držel jeho vnuk „bobříka mlčení“. Aby ho skutečně neporušil a dodržel, zalepil si ústa páskou. . . To samé pak potvrdila i maminka chlapce, kterou policisté rovněž kontaktovali.

I přesto, že se nakonec nejednalo o nic závažného, vnímají policisté tento přístup velmi pozitivně. Tedy, že nejsou lidé neteční, ale naopak všímaví. Vždy se totiž nemusí jednat pouze o “hru”.

Zdroj: KŘP Libereckého kraje

Pin It on Pinterest