Znak_Libereckeho_kraje_mediumJak si mají lidé počínat, aby se nezadlužili, anebo když už dluhy mají, jak zabránit tomu, aby nespadli do dluhové pasti. To se zájemci dozvědí v úterý 24. května na přednášce v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje.

Nad přednáškou Dluhové poradny Petry Ryšavé, nazvanou Jak na dluhy, převzala záštitu náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lenka Kadlecová. Přednáška se uskuteční v multimediálním sále budovy C Krajského úřadu LK ve třetím patře od 13.00 hodin. Její součástí bude i diskuse, během níž se budou moci návštěvníci zeptat na cokoli, co je z této oblasti zajímá. Vstup na přednášku je zdarma.

„Liberecký kraj si v žebříčku statistik osobních bankrotů vede v porovnání s ostatními regiony dobře. Například v únoru tohoto roku z počtu 1485 osobních bankrotů v celé republice jich jen 58 připadlo na náš kraj. Příznivé situaci nahrává dobrá hospodářská situace, stoupající počet volných pracovních míst. Přesto patří dluhy k hlavním problémům, s nimiž se stále potýká řada domácností. Proto je potřeba finanční gramotnost lidí stále posilovat,“ vysvětlila Lenka Kadlecová, proč Liberecký kraj akci podpořil.

TZ

Pin It on Pinterest