Krajsky_den_vcely_poradaji_v_Oldrichove_jiz_tuto_sobotu_mediumOchutnávku různých druhů medu, možnost poznat další včelí produkty, seznámit se s včelařením, ale i možnost procházky po včelí naučné stezce, Včelí pohádku divadla Rolnička a řadu dalšího nabídne letošní Krajský den včely a mladých včelařů. Veřejnost jej může navštívit v Ekocentru Oldřichov v Hájích v sobotu 11. června od 9.30 hod. do 15.00 hod.

„Včelařství je významné odvětví, které bezprostředně ovlivňuje zemědělskou produkci. Bez opylování by planě rostoucí i kulturní rostliny z výrazné části vymizely,“ říká Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Českého svazu včelařů Liberec, která je hlavním pořadatelem již dvanáctého ročníku této zajímavé akce.

„Den včely bude připraven nejen pro včelaře, ale především pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a poznat mnoho zajímavého ze života tohoto užitečného hmyzu. Pro děti bude přichystaná řada her a tvůrčích dílen. Včelaři si budou moci koupit včelařské vybavení. Dorazí i polský prodejce,“ doplnil Vladimír Davídek.

Akce, na kterou není třeba platit vstupné, je finančně podpořena z rozpočtu Libereckého kraje. Vedle kraje a včelařů se na její přípravě podílí také Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIK).

0131

Další informace najdete na www.strevlik.cz.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest