Město Frýdlant se začátkem července opět účastnilo mezinárodního setkání “Frýdlantů”. Jde o setkání 10 měst, která se stále jmenují nebo v minulosti jmenovala Frýdlant. Tentokrát se jejich zástupci z České republiky, Polska, Ruska a Německa setkali v polském městě Miroslawiec. Severočeský Frýdlant reprezentovala čtveřice dam v čele s tajemnicí Městského úřadu Veronikou Bubeníčkovou. 

setkání Frýdlantů 2016“Na setkání Frýdlantů ten náš Frýdlant ještě ani jednou nechyběl. Polské město Miroslawiec bylo hostitelem vůbec poprvé, je totiž ve spolku nováčkem. Setkání to ale bylo velmi inspirativní. Pozváni byli i lidé, kteří se v městě narodili, ale po druhé světové válce byli coby Němci odsunuti. Ani jednou ale nebyla kvůli historickým událostem z žádné strany cítit vůči nikomu žádná zášť. Byla to cenná zkušenost,” podotkla tajemnice Veronika Bubeníčková.

Během třídenní návštěvy pak první červencový víkend účastníci srazu Frýdlantů navštívili například tamní stáčírnu vod s vlastní výrobnou pet lahví nebo podnik vyrábějící návěsy pro zemědělské stroje a absolvovali sportovní dopoledne, při kterém nemohl chybět tradiční hod kamenem.

Pokračování a fotogalerii naleznete ZDE

Pin It on Pinterest