LIBEREC – V pátek krátce před čtvrtou hodinou odpoledne havarovala při výjezdu z obce Mníšek řidička se Škodou Fabia do stromu. Nehoda si vyžádala dvě těžká zranění. 

13900677_1583477221946480_791521999_nV pátek odpoledne krátce před čtvrtou hodinou byla ze Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na naše operační středisko oznámena dopravní nehoda na silnici I. třídy č. 13 v obci Mníšek. Ve směru na Frýdlant zde havarovala řidička s vozidlem Škoda Fabia. Ve vozidle s ní cestovala ještě jedna žena a dvě děti. Řidička Fabie pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost povaze a stavu mokré vozovky a  při výjezdu z obce Mníšek tak nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou. S vozidlem vyjela mimo vpravo komunikaci, kde následně levým bokem vozidla narazila do vzrostlého stromu.

Při nehodě utrpěla těžké zranění řidička i její spolujezdkyně. Dvě děti, které se ve vozidle nacházely, vyvázly z nehody naštěstí bez zranění. Obě zraněné ženy transportovala Zdravotnická záchranná služba do Krajské nemocnice Liberec. Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidičky, nemohli u ní policisté provést na místě orientační dechovou zkoušku na alkohol, vyžádali si proto odběr krve ke zjištění přítomnosti alkoholu v nemocnici.  Na vozidle vznikla předběžná škoda 100 tisíc korun.

Provoz na uvedené trase byl asi po dobu jedné hodiny uzavřen. Policisté odkláněli dopravu po objízdné trase přes Novou Ves u Chrastavy.
Nehoda zůstává i nadále v šetření dopravních policistů.

 

 

Pin It on Pinterest