Hned dvě zlaté svatby se v uplynulých dnech odehrály v obřadní síni frýdlantské radnice. Ve slavnostních prostorách si nejprve 23. července 2016 znovu řekli ano Marie a Vladimír Korečkovi, 6. srpna 2016 si pak svatbu zopakovali i Erika a Karel Donátovi. Oba manželské páry si zlatou svatbu prožily na den přesně po půlstoletí od sňatku.

Donátovi 2Vladimír a Marie Korečkovi se seznámili v roce 1965 v takzvaném „Nároďáku“ na oslavách MDŽ. Už o rok později se brali a život jim nadělil dvě děti. Syna Jana a dceru Vlaďku. Dnes se díky nim radují ze tří vnuček – Káti, Lucinky a Barborky. Oba manželé jsou ve Frýdlantě činní. Vladimír pracoval jako elektrikář v elektrárně Frýdlant, Marie prodávala 30 let v obuvi. Dnes jsou oba v důchodu, ale koníčků mají víc než dost. Společně rádi cestují po republice i zahraničí, Vladimír rád jezdí na kole, zajímá ho historie a věnuje se zahrádce. Marie zase tráví volný čas na společných akcích všeho druhu, vidět byla například při módní přehlídce na akci Frýdlant se baví. Oba se rádi účastní akcí aktivních seniorů.

Karel a Erika Donátovi se poprvé potkali už v mateřské škole a potkávali se i ve škole základní. Erika se vyučila kadeřnicí, Karel maturoval na Vojenském gymnáziu. Vojenskou kariéru mu ale zmařily zdravotní problémy a tak později pracoval v Tibě jako tiskař. Společně mají dvě dcery – Hanu a Helenu, které jim daly dva vnuky a dvě vnučky. Oba jsou stále aktivní. Karel miluje muziku a květiny, Erika je rozená pečovatelka, která svou láskyplnou péči směruje na vnoučata, manžela i kocoury. Aktivně se také podílí na organizaci nejrůznějších akcí, ať už klubu turistů nebo ve spolupráci s Městem Frýdlant na akcích aktivních seniorů. Oba dva jsou ostatně vždy jejich posilou.

V letošním roce jde o první dvě zlaté svatby ve Frýdlantu.
Zlaté a stříbrné svatby jsou na radnici ve Frýdlantě zvláště oblíbené. Jejich atmosféra se totiž od klasických obřadů liší, dýchá z nich zkušenost, tolerance a trpělivost.

Fotogalerie ZDE

Autor: Martina Petrášková

Pin It on Pinterest