LIBEREC – Tragické následky měla nehoda ze středeční noci. Zemřeli při ní dva mladí ve věku 19 a 20 let.

Fatální následky měla havárie, která byla ve středu v noci, krátce před desátou hodinou, nahlášena na tísňovou linku policie. Osádka osobního vozu Opel Corsa, havarovala na silnici mezi Novým Městem pod Smrkem a Frýdlantem, při odbočování na silnici III. třídy č. 2915 na Dolní Řasnici, do stromu. Auto řídil 19letý mladík, dalšími pasažéry byly 20letá dívka a 19letý chlapec.

K nehodě byli přizváni i hasiči, kteří vyprošťovali zraněné spolujezdce. Řidiče převezla Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje do Krajské nemocnice Liberec, na oddělení traumatologie. Ještě před jeho převozem  u něho policisté provedli orientační dechovou zkoušku i test na možnou přítomnost psychoaktivních látek. Oba testy byly negativní.

Vážně zraněnou dívku i dalšího, 19letého spolujezdce, resuscitovali přímo na místě nehody zdravotníci. Bohužel, neúspěšně. Oba mladí lidé zemřeli. Tragickou událost oznamovali oběma rodinám policejní interventi, kteří jim současně poskytli i prvotní pomoc v naléhavě tíživé situaci, v níž se ocitli.

Proč se nehoda stala, co bylo její přičinou, bude předmětem dalšího vyšetřování, k němuž bude přizván i soudní znalec z oboru silniční dopravy. Ten byl ostatně přítomen i na místě nehody. U obou zemřelých mladých lidí bude nařízena soudní pitva, která zjistí příčinu úmrtí.

 

11. 8. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

 

Pin It on Pinterest