technicka_univerzita_zahaji_kurz_asistent_pedagoga_mediumTechnická univerzita v Liberci koncem října zahájí akreditovaný dvousemestrový kurz k získání kvalifikace asistenta pedagoga. V těchto dnech nabízí posledních několik volných míst zájemcům, kteří se hodlají profesně uplatnit v resortu školství. Počet asistentů pedagoga ve školách bude dle předpokladů stoupat a tito pracovníci se pravděpodobně dočkají také vyššího finančního ohodnocení za svou práci.

Studium garantuje a organizuje Katedra sociálních studií a speciální pedagogiky, která disponuje týmem lektorů i dlouholetými zkušenostmi v oblasti celoživotního vzdělávání. Z tohoto důvodu může účastníkům kurzu zprostředkovat nepřeberné množství poznatků a připravit skutečně kvalitní odborníky pro praxi. Vzdělávací program je zaměřen na problematiku jedinců se speciálními potřebami. Studující si v průběhu studia osvojí či rozšíří vědomosti a získají konkrétní dovednosti z oboru speciální pedagogiky a předmětů souvisejících, které budou moci využít ve své praxi zejména ve školách a školských zařízeních.

Za dva semestry studia studující absolvují 85 hodin výuky v prezenční formě a 40 hodin odborné praxe ve zvoleném zařízení. V závěru kurzu se každý jeho účastník zúčastní závěrečné zkoušky, po jejímž úspěšném složení získá osvědčení s celostátní platností. Přihlášky je možné podávat do 18. října 2016. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách http://kss.fp.tul.cz nebo v přiloženém letáku.

Mgr. Martin Korych
zástupce vedoucí katedry, odborný asistent/lektor

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest