albrechtice_1Svůj vánoční strom si v sobotu 3. prosince 2016 rozsvítili také obyvatelé městské části Albrechtice. Při přátelském sousedském setkání zároveň připravili pro děti výtvarné dílničky a po rozsvícení stromku si ještě užili pohádku a příchod Mikuláše, čerta a anděla. 

Většina programu proběhla v sále motorestu Kančí vrch. “Program jsme zaměřili především na děti. Začínal ve 13.00 hodin dílničkami, ve kterých si děti vyráběly svícny z jablek, stavěly sněhuláka Olafa z pohádky Ledové království, malovaly sádrová zvířátka, stavěly soby z dřevěných kolíčků nebo vyráběly vánoční přání. V 16.00 hodin jsme se pak přesunuli k vánočnímu stromu na zrekultivované prostranství za motorestem. Tady došlo na zdobení vánočního stromu a jeho slavnostní rozsvícení za zpěvu koled. A pak už jsme opět zamířili do tepla motorestu na pohádku divadla Spojáček. Program zakončil příchod Mikuláše, čerta a anděla,” říká za obyvatele Albrechtic jeden z organizátorů akce Michal Mrázek.

Celou akci organizoval Osadní výbor Albrechtice, který vyjma divadelního představení akci i zaplatil. Besídky se zúčastnilo 37 dětí. “Díky patří všem dobrovolníkům v Albrechticích, kteří se zajištěním akce pomohli a Městu Frýdlant za finanční příspěvek na divadlo,” doplnil Michal Mrázek.

“Mám radost, že v Albrechticích drží lidé při sobě a pořádají pro své děti podobně vydařené kulturní akce. A že využívají plochu za motorestem, kterou Město Frýdlant v předchozích měsících zrekultivovalo, nechalo olemovat stromy a osadilo herními prvky pro děti,” uzavřel místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který se sobotní akce také účastnil.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest