za_poruseni_zakona_o_silnicni_doprave_ulozil_kraj_pokuty_mediumDopravcům, kteří porušili zákon o silniční dopravě, uložil letos Krajský úřad Libereckého kraje sankce za 2,71 mil. Kč. Dalších 93 kaucí udělily kontrolní orgány zahraničním dopravcům za porušení zjištěná při kontrolách na území Libereckého kraje. Ty dosahují výše 1,095 mil. Kč.

„Kontrolní pracovníci se zaměřují zejména na dodržování bezpečnostních přestávek, dob řízení a dob odpočinku ze strany řidičů. Stále častějším porušením je manipulace s digitálními tachografy a s kartami řidičů,“ říká vedoucí oddělení silniční dopravy Michal Mochal.

Výsledky odborného dozoru v silniční dopravě za letošních jedenáct měsíců projednali kontrolní pracovníci Krajského ředitelství Policie České republiky, Celního úřadu pro Liberecký kraj a z Centra služeb pro silniční dopravu na společné poradě, kterou minulý týden uspořádal odbor dopravy krajského úřadu. Seznámili se také s aplikací nového Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) č. 165/2014 o tachografech v silniční dopravě, které je účinné od 2. března 2016.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Libercký kraj

Pin It on Pinterest