Na Větrově a na loukách u Novoměstské ulice jsou nově upravené běžkařské stopy ve Frýdlantu. Znovu byla také obnovena stopa na loukách u Hartského lesa a lidé si mohou také zalyžovat i v lesích v Albrechticích u Frýdlantu. 

S vytvářením stopy začalo Město Frýdlant první lednový týden. Jde o novinku, která má u obyvatel úspěch. Většinu stop upravuje místostarosta Jiří Stodůlka, v Albrechticích u Frýdlantu se na přípravě stop podílejí dobrovolníci místního osadního výboru. První okruhy byly vytvořeny právě v Albrechticích u Frýdlantu v lesích a také na loukách u Hartského lesa. Tam byla stopa v úterý 17. ledna 2017 obnovena. O den později, ve středu 18. ledna 2017 se pak stopy dočkali také obyvatelé dalších dvou částí Frýdlantu. „Zájem o stopy pro běžkaře projevili obyvatelé Větrova a panelových domů. Na Větrově jsme proto upravili kratší stopu na loukách směrem k Zátiší, vlevo od hasičské zbrojnice. Lidé z panelových domů si pak mohou jít zalyžovat například na cyklostezkou, kde jsou upraveny stopy pro oba směry nebo na okruh na louku mezi Střelnicí a Novoměstskou ulicí. Nástupní místo je v tomto případě v Březové ulici. Další dva okruhy, větší a menší, jsou upraveny na loukách za cyklostezkou směrem na Raspenavu mezi Supím Vrchem a Novoměstskou ulicí. Na ně se nastupuje z cyklostezky,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu.

Nástupní místa pro okruh u Hartského lesa jsou v ulici Karolíny Světlé, v ulici Jiráskova a v Kodešově ulici hned pod hřbitovem. Na běžeckou stopu se dá také nastoupit přímo z aleje vedoucí směrem na Hartu.

Nástupní místo pro okruh v Albrechticích je u motorestu. Tamní stopa ale zatím obnovena nebyla, vede totiž převážně lesem a je ještě funkční.

K úpravě běžeckých stop využívá Město Frýdlant skútr Svazku obcí Smrk, jehož je Frýdlant členem. Stopy budou i  nadále dle klimatických možností udržovány.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest