Téměř tři desítky dětí bez rozdílu dovednosti bruslení využily v úterý 24. ledna 2017 možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. A to na zimním stadionu ve Frýdlantě v rámci akce Týden hokeje, kterou pro ně připravil HC Frýdlant ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje. Děti si kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje odnesly i hodnotný hokejový dárek.

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče. Děti při nich mají unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. A to hravou a zábavnou formou. “Dětem se na frýdlantském zimním stadionu věnovali zkušení trenéři, kteří u nás trénují ty nejmladší hráče. Moc dobře vědí, že pro takhle malé děti je zásadní, aby je trénink bavil. A bylo to vidět, děti byly nadšené,” podotkl sportovní manažer HC Frýdlant Roman Stříteský. Rodiče se pak během akce dozvěděli, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dítěte.

“Těší nás, že na akci přišlo tolik dětí. Konkrétně dorazilo 20 chlapců a 8 dívek. Jsme rádi, že se děvčata nebála přijít, protože u nás také najdou uplatnění. V našich týmech totiž dívky společně s chlapci hrají,,” doplnil Stříteský.

Jak sám uvedl, je zvědavý, kolik nakonec přijde nováčků. “Rodiče dostali informaci, kdy mají děti od ročníku 2009 a mladší tréninky. Je to v úterý a ve čtvrtek od 15:15 do 16:30 a v neděli od 9:00 do 10:00 hodin. Snad na nich budeme nové členy uvidíme. Ostatně nemusí být jen z řady dětí, které přišly na úterní akci. Uvítáme i děti, které ji nestihly, nebo o ní nevěděly. Stačí dorazit na trénink, kde se rodiče i dítě dozvědí podrobnosti,” doplnil sportovní manažer HC Frýdlant.

Místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka si akci pochvaluje. “Cesta za krytým zimním stadionem ve Frýdlantě byla dlouhá a trnitá. To, že je plný a že mají děti o bruslení a hokej takový zájem, je pro nás odměna. Není nic hezčího, než je vidět, jak se tu šťastně prohánějí na bruslích,” řekl.

Více informací o klubu i mládežnických oddílech získáte na webu HC Frýdlant.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest