TJ Slovan Frýdlant instalovala pod strop Sokolovny dva koše ochraňující technologii s neskutečným jménem: Destratifikátor. Oč jde, formou rozhovoru vysvětlí členové Výkonného výboru: Jaroslav Formánek předseda, Petr Zoufalý a Jaroslav Vančura 

PZ: Proč TJ přistoupila k tomuto rozhodnutí?

JF: V první řadě jde vždy o peníze a k tomu specifické požadavky některých uživatelů na teplotu otevíraly otázku, co s tím?

PZ: Co jsme vlastně udělali?

JV: Jde o fyziku, teplo se drží nahoře, kde není potřeba a dole se stále topí. Prvně jsem toto téma nakousnul s Mírou Hájkem, že bych chtěl nějaký ventilátor. Vyvedl mne z představy, že na to stačí jen obyčejný ventilátor a odkázal mne na jednu firmu, ta na další až padlo to hrozné slovo: destratifikátor. Dneska už to vyslovím jen s malým zadrhnutím, ale zpočátku. Pak už internet a dodavatel 4heat. Po několika emailových výměnách parametrů sálu v Sokolovně a návštěvy obchodního zástupce firmy ve Frýdlantu, jsme se dohodli na konkrétním typu. Jenže firma dodává bez montáže. Na té jsem se dohodl se Zdenkem Hroudou. Fyzická instalace proběhla v srpnu, bez větších problémů. V rámci akce jsme vyměnili i programátor topení, takže na sále je aktuálně pouze čidlo a řídící jednotka je v kotelně. Nakonec se vše podařilo a to včetně celkového nastavení topného systému v Sokolovně. V kombinaci s fukary jsme dosáhli celkem zajímavého modelu cirkulace tepla a jeho rovnoměrného rozložení.

Více se dočetete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest