LIBEREC – V neděli odpoledne přepadla neznámá žena prodejnu se smíšením zbožím v ulici Hanychovské v Liberci. Se zbraní v ruce žádala finanční hotovost. Z prodejny odešla s nepořízenou. Hrozí jí až desetiletý trest.

Kriminalisté z Územního odboru Liberec prošetřují od neděle případ loupeže, který se stal v ulici Hanychovská.

Do obchodu se smíšeným zbožím vstoupila krátce před jednou hodinou odpoledne mladá žena. Uvnitř ihned vytáhla ze své kabelky krátkou střelnou zbraň, namířila ji na prodavačku a požadovala po ní peníze z pokladny. Navíc v době, kdy na ni mířila zbraní, sedělo vedle prodavačky nezletilé dítě.

Prodejkyně odmítla peníze vydat, a tak žena uschovala zbraň zpět do kabelky a odešla. Nebyla nijak maskovaná, její věk lze odhadnout na 20 – 25 let, vysoká byla zhruba 160 – 165 cm. Na sobě měla tmavou zimní bundu a světlé, úzké kalhoty, na nohách tenisky.

V dané věci již kirminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupeže. V případě, že se kriminalistům podaří ženu ztotožnit a následně obvinit, hrozí ji v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Kriminalisté žádají o spolupráci i veřejnost, a to z v souvislosti se ztotožněním mladé ženy. V případě, že mladou ženu někdo pozná a ví, kde se  nachází, ať se jí nepokouší zadržet, ale kontaktuje policisty na lince 158.

Fotografie z přepadení jsou zde.

20. února 2017
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest