Pozvánka do CAFÉ Jazzové Osvěžovny na Irský večer s Jitkou Malczyk a Vojtěchem Jindrou

Kdy: v pátek 3. března od 19.30 hodin

Kde: CAFÉ Jazzová Osvěžovna

Jitka Malczyk (fiddle, hardangerské housle) a Vojtěch Jindra (ak. kytara)

Setkáním dvou hudebníků se propojují a vzájemně rezonují dva hudební světy. Svou autorskou hudbu nazývají „neotrad“. Jde o moderní akustickou fúzi v keltském duchu. V komorní sestavě, které nechybí nasazení a radost ze hry, vyniká zvuk obou nástrojů a díky osobitému stylu hráčů vzniká originální autorská hudba.

Jitka Malczyk, houslistka a cestovatelka, vedle hry na housle vystudovala anglický jazyk. Na svých četných hudebních cestách po celém světě hledá autenticitu interpretace a inspiraci k vlastní autorské tvorbě. Působí v českých i mezinárodních hudebních projektech – Deliou (CZ/FR), Unreel, Lakuna, dříve Deneb, Prague Balfolk Session Project, Atelier 90 a dalších.

Vojtěch Jindra vystudoval Filozofickou fakultu UK v Praze, obor český jazyk a literatura, ve svém hudebním životě se ale orientuje spíše na západ a severozápad. Prošel mj. skupinami Taliesyn a Irish Dew. Nyní působí především v kapele Bran, pro kterou skládá, a objevuje se po boku irského písničkáře J. Eoina. V roce 2010 vydal vlastní instrumentální album.

www.malczyk-jindra.com

https://soundcloud.com/malczyk-jindra/cedar-wood?in=malczyk-jindra%2Fsets%2Fneotrad

Vstupné 100 Kč / studenti, děti 50 Kč

Pořádá WIETEW z. s. a CAFÉ J. O.

Pin It on Pinterest