LIBERECKO – Policistům, při plnění služebních povinností, šlo o život. 

V pátek, 24.února prováděli policisté z obvodního oddělení v Novém Městě pod Smrkem, běžnou hlídkovou činnost, při které se zaměřili na kontrolu řidičů a dopravních prostředků.

V rámci ní kolem 20.hodiny stavěli dodávku přijíždějící od Raspenavy. Jakmile ale policisty řidič dodávky uviděl, šlápl na plyn a začal na policistu najíždět. Ten na poslední chvíli uskočil. Řidič bez zastavení pokračoval dále ve směru na Krásný Les. Policista si zachoval chladnou hlavu i přes to, že mu před pár okamžiky šlo o život, nastoupil spolu se svým kolegou do služebního vozu a začali ujíždějícího bílého Peugeota pronásledovat. Po ujetí několika stovek metrů, našli pronásledovanou dodávku odstavenou na krajnici, bez řidiče. Ten chtěl jednoznačně policistům utéci, ale své jednání příliš nedomyslel. Díky sněhové pokrývce byla jeho úniková trasa nepřehlédnutelná. Od dodávky totiž vedly stopy do blízkého lesa, tak že se policisté tímto směrem vydali. Řidič dodávky byl velký smolař. Policistům nezanechal ve sněhu jenom svoje stopy, ale současně i boty, které se mu při útěku zuly a zůstaly ve sněhu. Po několika málo minutách ho hlídka nalezla, jak se pohybuje bosý po silnici ve směru ke svému odstavenému vozidlu.

Zde jej policisté zadrželi a podrobili dechové zkoušce. Poté bylo zřejmé, proč před nimi ujížděl a utíkal. Dechová zkouška byla pozitivní, 27letý mladík nadýchal téměř 1,4 promile.

Proti mladému muži z Frýdlantska zahájili policisté trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě, že bude odsouzen, hrozí 27letému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let.

27.02.2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest