Ještě osm setkání s občany na místech, která mají blízko svého domova, chystají v březnu starosta Frýdlantu Dan Ramzer a místostarosta města Jiří Stodůlka. Chtějí při nich přímo od obyvatel v jednotlivých částech města slyšet, jaké cítí ve svém okolí nedostatky nebo jaké mají nápady na vylepšení místa, kde žijí.

Další setkání se koná ve středu 1. března 2017 od 17.00 hodin v motorestu v Albrechticích u Frýdlantu.

Starosta i místostarosta města se o nápady a náměty obyvatel Frýdlantu zajímají dlouhodobě, každou první středu v měsíci mají na radnici takzvaně „dveře dokořán“. To znamená, že bez objednání přijmou ve svých kancelářích každého, kdo mezi 16.00 a 18.00 hodinou dorazí. Tuto středu kvůli setkání na Albrechticíchvýjimečně od 15.00 do 16.30 hodin. „Ne každý ale má tu možnost dorazit a pro některé občany je navíc cesta na radnici daleká. Pokud nemají auto, může pro ně vzdálenost představovat problém. Rozhodli jsme se proto, že uspořádáme setkání s občany přímo v blízkosti jejich domova. Věřím, že jich lidé využijí a přijdou nám říct co je tíží, nebo naopak z čeho mají radost. Protože zpětná vazba a vědomí, že je naše práce městu prospěšná je to, co nás pohání,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Starosta i místostarosta mají za sebou první setkání, které proběhlo v pondělí 27. února 2017 na Větrově. Dorazily na něj více než dvě desítky občanů všech věkových kategorií. “Obyvatele Větrova hodně trápí doprava a bezpečnost na tamních komunikacích. Přišli proto s návrhem, aby se z celého spodního Větrova udělala pěší zóna,” nastiňuje jeden z bodů hovoru místostarosta Jiří Stodůlka. Oba představitelé města si pak vyslechli i podněty týkající se problémů s povrchovými vodami na Větrově. Budou hledat řešení, které by těmto problémům zamezilo. Obyvatelé Větrova se zaměřili i na další části města, vadí jim například nepořádek u obchodního domu Tesco. “Nepořádek u tohoto obchodního domu vadí celé řadě obyvatel, včetně nás. Nicméně jde o soukromý prostor a město toho v tomto případě příliš nezmůže. Budu ale na problém majitele opakovaně upozorňovat a doufám, že sjedná nápravu,” doplnil místostarosta Frýdlantu.

Ze setkání vzešel zápis úkolů a podnětů, kterými se bude Město Frýdlant zabývat.

Plán dalších setkání s občany – vždy od 17.00 hodin

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest