Jedenáct mladých členů Sboru dobrovolných hasičů Frýdlant se o víkendu zúčastnilo čtvrtého ročníku Jablonecké haly Mladých hasičů 2017 v běhu na 60 metrů, takzvaného Jabloneckého šedesátkování. Jde o oblíbenou celorepublikovou soutěž v požárním sportu dětí a mládeže. Frýdlantská hasičská mládež se jí účastní pravidelně. Letos se z frýdlantských nejvíce dařilo Matěji Ptáčkovi a Nikole Novákové. 

Soutěž probíhala ve sportovní atletické hale Střelnice v Jablonci nad Nisou po oba víkendové dny. V sobotu závodili mladší chlapci a mladší dívky, v neděli pak svoje závody odběhli hoši a dívky v kategorii starší. Sobotního závodu se za Frýdlant účastnili tři zástupci (Petr Pažout, Matěj Ptáček, Tereza Kančiová), do nedělního klání pak vyrazilo celkem 8 dětí (Miroslav Žebro, Jan Mráz, Adam Kytka, Roman Raszka, Tomáš Ječný, Natálie Koktová, Dominika Hymelová, Nikola Nováková). “Musím děti pochválit, konkurence byla opravdu velká, kromě českých závodníků dorazili také zástupci ze Slovenska. Některé děti měly problémy s trémou, ale nakonec je překonaly. Vyzdvihnout bych chtěl především výkon Matěje Ptáčka, který skončil v konkurenci 136 závodníků kategorie mladší žáci na 25. místě a Nikoly Novákové, která skončila ze 180 závodnic kategorie starší žáci na 28. místě,” uvedl po skončení závodů vedoucí a trenér hasičské mládeže Jiří Kokta.

Podrobnější informace o závodu najdete na www.firetv.cz

Ve Frýdlantě se děti na trénink v požárním sportu scházejí třikrát týdně. Nejbližším závodem, který je čeká, je “Krásnoleský víceboj”, který se uskuteční v průběhu dubna.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest