LIBERECKO – Policisté z obvodního oddělení v Hejnicích vyřešili případ krádeže. Mladý muž za bílého dne a za provozu firmy naložil a odvezl několik balíků lepenky. 

V pátek 10.března v dopoledních hodinách přijali policisté z Hejnic oznámení o krádeži stavebního materiálu z areálu rekonstruované budovy v Lázních Libverda.

Do zadního traktu opravované budovy, kde je uskladněn stavební materiál, přijelo šedé vozidlo, z něhož vystoupil mladý muž. Ten do svého automobilu okamžitě začal nakládat balíky lepenky, které zde byly složeny. Počínal si velmi obratně. Během několika málo minut jich mladý muž stihnul do vozidla naložit celkem 11.

Neměl však štěstí, protože jej zpozorovali zaměstnanci firmy. Ti zrovna byli v nedaleké stavební buňce na obědové pauze. Když viděli, co se děje, okamžitě vyběhli ven a na mladíka zakřičeli. Ten, jakmile je spatřil, na nic nečekal, nasedl do vozidla a z místa i s nákladem urychleně ujel. Pozorní pracovníci firmy ihned zalarmovali policii a po jejím příjezdu na místo, hlídce předali nejen informace k popisu mladého muže, ale také registrační značku vozidla.

Hned druhý den po krádeži, jakmile se mladý muž dozvěděl, že se případem zabývají policisté z místního obvodního oddělení, pohnulo se v něm svědomí. Vyrazil na stavbu a část svého „lupu“ na místo vrátil.

V tuto chvíli již ale policisté díky výborné místní a osobní znalosti přesně věděli, kdo že je pachatelem.  A tak si pro 29letého muže přijeli až domů. Nezapíral a při vyšetřování se policistům doznal. Uvedl, že jej ke krádeži dohnala tíživá finanční situace. I přesto, že odcizené lepenkové role v hodnotě přes 8 tisíc korun vrátil, vyslechl si od policistů ve zkráceném přípravném tresním řízení sdělení podezření pro přečin krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
22. 3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest