LIBERECKO – Koncem března letošního roku, prověřovali policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu neobvyklý případ. 

Frýdlantští policisté 24. března přijali oznámení o zranění dvou pracovníků zemědělské firmy. V objektu uzavřené haly v areálu firmy prováděli zaměstnanci společnosti třídění a prohlídku ustájených krav. Prací se zúčastnil také 62letý spolumajitel firmy.

I práce v zemědělství přináší okamžiky, na které se nezapomíná. V tomto případě kontrola tříleté krávy z chovu zemědělské společnosti rozhodně nebyla rutinou. Ve výběhu s kravami to vypadalo jako na rodeu.

Dvaašedesátiletý muž byl nervózním kusem dobytka naražen nejen na hrazení výběhu a absolvoval i několik „letů v plavmo“ po nabrání na rohy. Okamžitě mu na pomoc přispěchal 40letý zaměstnanec firmy, který se pokoušel zdivočelý skot odstavit od zraněného kolegy a strhnout pozornost krávy na sebe. To se mu povedlo. Mezitím se dalším pracovníkům zadařilo vyproštění 62letého muže z ohrady, zatímco se krávě nabídl další cíl. Na 40letého duchapřítomného muže se však kráva upjala až příliš. Neměla v úmyslu „to“ vzdát. Muž skončil ve výběhu s několika pohmožděninami a tržnou ránou na stehně.

Na místo byla přivolána rychlá zdravotnická pomoc, která oba muže převezla k ošetření do nemocničního zařízení.
Dvaašedesátiletý spolumajitel firmy byl po preventivním ošetření z nemocnice propuštěn, zatímco čtyřicetiletému zaměstnanci vznikla dvoutýdenní pracovní neschopnost.

Přivolaní policisté provedli u pracovníků firmy orientační dechové zkoušky, jejichž výsledky ke zjištění alkoholu v dechu byly negativní.
V průběhu vyšetřování nebylo policisty zjištěno žádné protiprávní jednání a po zadokumentování případu jej policisté oznámili na Inspektorát bezpečnosti práce, který si věc převzal.

Jak to dopadlo s nepřizpůsobivým skotem, není nutné rozvádět. Ve stádu nejsou takovéto kusy žádoucí.

5. 4. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest