Sto šedesát žádostí o kotlíkovou dotaci vyhodnotil Krajský úřad Libereckého kraje k úterku 18. dubna. Druhá výzva na pořízení kotlů na biomasu a tepelných čerpadel, kde je připraveno 14.040.000 Kč, pokryje však finanční příspěvek pro 115 žadatelů – majitelů rodinných domů. Příjem žádostí kraj ukončí k 30. dubnu.

Rozhodnutí o poskytnutí dotace bude radě kraje předloženo na jednání 2. května. Ostatní projektové žádosti budou doporučeny ke schválení do takzvaného zásobníku projektů. Z něj budou uspokojeny žádosti v případě uvolnění finančních prostředků.

Od zahájení příjmů žádostí, tedy od pondělí 3. dubna 7:00 hodin, přijala podatelna krajského úřadu celkem 307 žádostí za více než 37 mil. Kč.

„Na podzim vyhlásíme další výzvu k příjmu žádostí o kotlíkové dotace. Pro žadatele bude k dispozici 135 mil. Kč a přihlásit se budou moci i ti, na které se nyní nedostane a na podzim splní podmínky vyhlášeného programu. Finanční příspěvek bude určený na výměnu starých kotlů za automatické kombinované kotle, což znamená uhlí/biomasa, dále na kotle výhradně na biomasu, plynové kotle či tepelná čerpadla,“ dodává Radka Loučková Kotasová, radní pro hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování.

logolink kotlíkové dotace

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Pin It on Pinterest