Od pátku 19. do neděle 21. května žil Frýdlant Valdštejnskými slavnostmi 2017. Akci, která do města opět přilákala desetitisíce návštěvníků, odstartovala v pátek výstava dětských prací v městském muzeu Špitálek. Od dvou hodin odpoledne následoval program na náměstí, který nabídl vystoupení dětí z místních škol, Domu dětí a mládeže a umělecké školy a koncerty řady kapel. Pátečními hlavními hvězdami byl Vlasta Horváth s kapelou a Sebastian. Sobota a neděle se potom nesly už v ryze historickém duchu. Návštěvníci si užili dobový jarmark, kulturní program na náměstí T. G. Masaryka, vojenské ležení a lazaret v městském parku, dětský program na nádvoří radnice, řemeslné dílny v bývalé mlékárně, program na zámku a v kostele Nalezení sv. Kříže a také sobotní a nedělní bitvu za motelem Daniela. 

Program slavností byl opravdu bohatý a přinesl i řadu novinek. Jednou z nich byl také sobotní koncert kapely Corvus Corax, který byl opravdu zážitkem. Na koncert plynule navázal pochodňový průvod a ohňostroj.

 

Letos poprvé mohli návštěvníci sobotního programu slavností využít mimořádných autobusových linek, které vyjely směrem na Nové Město pod Smrkem a Liberec.

Veškeré informace o Valdštejnských slavnostech 2017 včetně obsáhlé fotogalerie najdete na stránkách Valdštejnských slavností nebo na jejich Facebookové stránce.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest