LIBERECKO – Chtěli se obohatit na úkor pojišťovny, místo toho dva muži z Liberecka čelí obvinění z pojistného podvodu. 

Liberečtí kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání dvojice mužů pocházejících z Liberecka, kteří se chtěli obohatit tím, že zinscenovali dopravní nehodu. To se jim však nakonec nevyplatilo. Muži ve věku 22 a 59 let se dohodli, že získají finanční prospěch tím, že zinscenují dopravní nehodu a následě tak uplatní nárok na pojistné plnění. Tak jak svůj plán vymysleli, tak jej také zrealizovali. Nehoda se měla stát na konci července loňského roku  na Frýdlantsku, kdy osobní vozidlo při odbočování ze silnice do dvora u domu přehlédlo jiné osobní zaparkované vozidlo. Došlo tak ke střetu obou vozidel, na kterých měla vzniknout v obou případech škoda. Jeden řidič uplatňoval nárok na pojistné plnění na částku přesahující 23 tisíc korun a druhý byl o něco méně skromnější a ten si uplatnil pojistné plnění ve výši bezmála 68 tisíc korun.

Oba muži měli však smůlu a pojistné plnění jim peněžní ústavy nevyplatily. Ty již moc dobře věděly proč tak činí. Ze znaleckého posudku jasně vyplynulo, že k nehodovému ději, který takto muži zinscenovali, nemohlo z technického hlediska dojít, neboť poškození vozidel neodpovídalo popsanému nehodovému ději. Dle znalce poškození musela vzniknout jinak.

Vypočítaví muži nyní čelí obvinění ze spáchání přečinu pojistný podvod ve stadiu pokusu, za který jim v případě odsouzení hrozí s ohledem na způsobenou škodu až pětiletý trest odnětí svobody.
23. 5. 2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest