Po šesté v řadě se podařilo dobrovolným hasičům z Frýdlantu vyhrát Krajskou soutěž JSDHO Libereckého kraje ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, kterou v sobotu 27. května 2017 opět hostil Frýdlant. Zajistili si tak účast na celorepublikovém kole, které se bude konat v Novém Městě na Moravě.

Krajská soutěž ve vyprošťování je určena pro JSDHO Libereckého kraje, které jsou předurčené pro zásahy v souvislosti s následky dopravních nehod a splňují podmínky akceschopnosti. V soutěžním družstvu nesmí být zařazen člen JSDHO, který je zároveň příslušníkem HZS ČR nebo zaměstnancem HZS podniku. Jednotlivé scénáře simulují reálné podmínky vycházející ze zkušeností u dopravních nehod.  Součástí scénářů mohou být i doplňky v podobě imitací zbraní, léků, drog nebo třeba cenností. Soutěž se konala pod záštitou starosty města Ing. Dana Ramzera, který výkony družstev také sledoval.

Vedle Jednotky sboru dobrovolných hasičů z Frýdlantu se o nejlepší umístění v soutěži v sobotu prali ještě dobrovolní hasiči z Višňové, Hrádku nad Nisou, Desné v Jizerských horách, Lomnice nad Popelkou, Jablonce nad Nisou – Jabloneckých Pasek, Železného Brodu, Maršovic, Turnova a Raspenavy.

Výsledky soutěže:

1.   JSDHO Frýdlant
2.   JSDHO Desná
3.   JSDHO Lomnice nad Popelkou
4.   JSDHO Maršovice
5.   JSDHO Turnov
6.   JSDHO Hrádek nad Nisou
7.   JSDHO Višňová
8.   JSDHO Železný Brod
9.   JSDHO Jablonec nad Nisou – Jablonecké Paseky
10. JSDHO Raspenava

Foto: Ondřej Hýbl, SDH Frýdlant

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest