Téměř devět desítek prvňáků ze všech budov frýdlantské základní školy se v úterý 13. června 2017 stalo v obřadní síni radnice oficiálně čtenáři. Během slavnostního setkání je na čtenáře pasovala spisovatelka Ivona Březinová, která má na svém kontě i řadu knih právě pro začínající nejmenší čtenáře. Akci pro prvňáčky připravila Městská knihovna ve Frýdlantě. 

S pasováním žáků prvních tříd na čtenáře začala knihovna ve spolupráci s Městem Frýdlant už loni a akce se u dětí setkala s nadšeným ohlasem. “Rozhodly jsme se proto, že jí letos zopakujeme a chtěly bychom z ní udělat takovou hezkou tradici,” uvedla za městskou knihovnu Frýdlant Radka Wittmayerová. Zatímco loni pasovala malé čtenáře spisovatelka Petra Braunová, letos se ho coby rytířka Řádu krásného slova ujala Ivona Březinová. Dětem ještě před samotným slavnostním aktem vysvětlila, jak vzniká kniha a přečetla také krátký úryvek ze své knížky F jako Fík.

Každý malý čtenář obdržel jako dárek diplom, knižní záložku s informacemi o knihovně a knihu v rámci projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, kterou zaštiťuje Svaz knihovníků. Tentokrát se malí čtenáři těšili z knížky Lapálie v Lampálii, Knihožrouti nebo z časopisu Čtyřlístek.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest