Hned do dvou soutěží se uplynulý víkend zapojili mladí hasiči z Frýdlantu. Nejprve v pátek 9. a v sobotu 10. června soutěžily děti v krajském kole mezinárodní hry Plamen, v neděli pak ti starší bojovali v krajském kole soutěže dorostu v požárním sportu. A ostudu si rozhodně neuřízli. 

Krajské kolo hry Plamen probíhalo na městském stadionu v Liberci. Sjelo se tam osm nejlepších družstev z celého Libereckého kraje, jedním z nich bylo družstvo Frýdlantu. “Soutěžilo se v šesti disciplínách: v požární všestrannosti, v požárním útoku CTIF, ve štafetě 4 x 60 metrů, štafetě CTIF, štafetě požárních dvojic a v královské disciplíně, kterou je požární útok,” vysvětluje vedoucí frýdlantských mladých hasičů a člen Sboru dobrovolných hasičů Frýdlant Jiří Kokta.
Frýdlantské soutěžní družstvo bylo složeno z těchto dětí: Nikola Nováková, Miroslav Žebro, Tomáš Ječný, Roman Razska, Josef Vovček, Jan Mráz, Kevin Neumann, Natálie Bartošová (Krásný Les), Patricie Hlávková (Krásný Les), Sára Kolomazníčková (Nové Město pod Smrkem). “Nebyli jsme schopní poskládat z našich frýdlantských dětí celé desetičlenné družstvo, protože některé děti už odjely s rodiči na dovolenou a dalším zkazilo účast na soutěži zranění. Tým jsme proto doplnili o nadějné hasičské děti z okolních sborů,” doplňuje Jiří Kokta.
Frýdlant dokázal v soutěži vybojovat třetí místo.

V neděli pak Frýdlant vyslal do boje v krajském kole soutěže dorostu v požárním sportu dvě své naděje, a sice v kategorii mladší dívky Nikolu Novákovou a v kategorii mladší chlapci Jaroslava Lenharta. “Ti bojovali ve dvou soutěžních disciplínách, a sice v běhu na 100 metrů s překážkami a v dvojboji. Oba shodně skončili na čtvrtém místě, což je v konkurenci dorostu z celého kraje pěkné umístění,” doplnil Jiří Kokta, který zároveň nezapomněl přidat poděkování všem dětem i dorostencům na perfektní výkony a reprezentaci jak frýdlantského sboru dobrovolných hasičů, tak celého města.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest