Letos vůbec poprvé se základní škola ve Frýdlantě zapojila do sportovní akce s názvem “Atletický trojboj všestrannosti s Adamem”. Frýdlantské děti se v závodě neztratily, přes místní kolo se probojovaly do okresního a z něj nakonec postoupily až do krajského kola, které se uskuteční v úterý 20. června 2017 na atletickém stadionu v Turnově. Děti na závod doprovodí místostarosta Jiří Stodůlka, který se o zapojení dětí do závodu zasadil. 

Dne 10. -12. května 2017 proběhla na městském stadionu ve Frýdlantu  akce  s názvem  „Atletický trojboj  všestrannosti s Adamem“. Jednalo se již o 12. ročník a naše škola se připojila letos poprvé. Záštitu nad atletickým zápolením převzal místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.
Cílem této sportovní události bylo zapojit všechny děti od 1. do 5.třídy ZŠ.  Atletický trojboj se skládal z běhu na 50 m, hodu míčkem a skoku do dálky.

Nejlepší chlapci a děvčata z jednotlivých kategorii si vybojovali účast v okresním kole, které proběhlo 6. června na městském stadionu v Liberci. Naše škola vyslala 40 nejlepších chlapců a děvčat ze všech kategorii a s nepořízenou domů neodjela, sedm z žáků se podívá i do krajského kola.

Konkrétně si účast v krajském kole svými výkony v kole okresním vybojovali tito žáci:

Marek a Dominik Novákovi z 1. třídy, Pavla Pošmourná z 2. třídy, Vanesa Majbová ze 3.třídy, Natálie Gavendová ze 4. třídy, Alena Šebestová a Matyáš Hrouda z 5. třídy.

Všem postupujícím blahopřejeme a přejeme hodně sportovních úspěchů 20. června 2017 v Turnově, kde se krajské kolo uskuteční.

Lenka Pischelová – učitelka 1. stupně
ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant, okres Liberec

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest