LIBERECKO – Až tři roky za mřížemi může strávit 46letá žena z Frýdlantska, která během 14 dnů okradla dva muže.

Během pouhých 14 dnů stačila 46letá žena z Frýdlantska připravit o peníze dva muže. Počátkem června 2017 ve večerních hodinách zazvonila u bytu muže seniorského věku v jednom z domů v Novém Městě pod Smrkem a požádala ho o nocleh s tím, že nemá kde přespat. Je to až neuvěřitelné, ale muž cizí ženu do svého bytu pustil a nabídl ji možnost přespání. Mezitím, co muž spal, připravila jej o finanční hotovost ve výši 200,- korun. Následně šla žena spát. Když to muž zjistil, přivolal na místo policejní hlídku a žena musela vydat peníze zpět.

O pár dní později, 21. června 2017, opět v Novém Městě pod Smrkem, ulici Ludvíkovská, na terase před obchodem připravila o peníze jiného muže. Tentokrát si však přišla na své. Ve chvíli, kdy zde muž popíjel na terase pivo, využila jeho chvilkové nepozornosti a z volně odložené peněženky mu odcizila finanční hotovost ve výši 7 tisíc korun. Muž měl zrovna u sebe k jeho smůle větší obnos, neboť krátce před tím bral výplatu. Policisté následně šetřením zjistili, že i tuto krádež má na svědomí stejná žena.

Jak se ukázalo, žena již měla za sebou bohatou trestní minulost. Za krádeže byla již v posledních třech letech Okresním soudem v Liberci trestána a v minulosti si již odpykávala trest ve vězení. V současné době je nezaměstnaná a žije pouze z dávek, které ji dává stát. V těchto dnech ji ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a ze svého jednání se bude zpovídat před soudem, který ji nyní může poslat až na tři roky za mříže.
11. 7. 2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest