Ve Frýdlantě začíná v těchto dnech dlouho očekávaná regenerace sídliště U Nemocnice. Akce, po které obyvatelé sídliště už léta volají, přinese v první etapě opravené chodníky i silnice, více parkovacích míst, odvodnění všech dotčených ploch, úpravu a doplnění veřejného osvětlení a také doplnění odpočinkových ploch s městským mobiliářem a herními prvky. Samozřejmostí je i obnova zeleně. Hotovo má být v listopadu tohoto roku.

S regenerací sídliště U Nemocnice může Frýdlant začít díky dotaci z ministerstva pro místní rozvoj. „Podařilo se nám získat na přeměnu prostor sídliště 4 miliony korun, dalších 6 milionů přidá město ze svého rozpočtu,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Obyvatelé sídliště po jeho obnově dlouhodobě volají. „Je tu nedostatečný počet parkovacích míst, chodníků, chybí odvodnění. Už bylo třeba s tímto prostorem něco udělat. Tak, aby se zdejším obyvatelům lépe žilo,“ doplňuje starosta.

V první etapě se bude na sídlišti realizovat rekonstrukce komunikace u garáží směrem k ulici Na Nivě, dojde k odvodnění spodní části ulice Na Nivě, rekonstrukci části ulice U Nemocnice a části ulice Liliová. V Liliové ulici se také lidé dočkají rekonstrukce a doplnění chodníků a přibude tam parkovacích míst. V ulici Kaplického pak vznikne mezi panelovými domy úplně nové parkoviště,“ říká vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová. V první etapě se pak počítá také s novými herními prvky pro děti, rekonstrukcí veřejného osvětlení a doplněním lamp a regenerací zeleně.

Město Frýdlantu už připravuje projektovou dokumentaci na druhou etapu regenerace tohoto sídliště, během které by mělo dojít například k rekonstrukci zbytku ulice Na Nivě, ulice Kaplického a k obnově a doplnění chodníkového tělesa v ulici U Nemocnice. Prostor sídliště by pak měl být doplněn také třeba o cvičební prvky pro seniory.

Postupně město plánuje podobnou regeneraci i na dalších městských sídlištích.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest