S pomocí speciálních kabelů firmy CiS systems s.r.o. , Hejnice jsou v inkubátoru elektronicky hlídány předčasně narozené děti

S nejvyšší přesností a spolehlivostí se už přes 20 let v Hejnicích a Ludvíkově pod Smrkem vyrábějí velmi speciální kabelové svazky pro medicínskou techniku.

Je těžké tomu uvěřit, ale v technickém světě jsou stále ještě komplexní systémy spojeny s ruční prací speciálně vyráběných kabelových svazků. Tomuto řemeslu se říká „kabelová konfekce“ a je možné si jej skutečně představit podobně jako v textilním odvětví šití oděvů na míru. Tak jako jsou na míru vyrobeny svatební šaty, jsou podobně zde v Jizerských horách s vysokým podílem ruční práce vyráběny příslušné kabely a konektory, aby spojily elektronické systémy v medicínských přístrojích.

Tato práce vyžaduje vysokou schopnost se soustředit, dobré oči a klidné ruce. Jednotlivé různobarevné vodiče v kabeláži nesmí být zaměněny nebo chybně napojeny. Pro tuto práci jsou vhodné zejména ženy, které jsou zvyklé na ruční práce z domova, kterou vykonávají pro svoje děti a rodiny a které tuto velkou zručnost přinesou sebou. Tomu odpovídají také pracovní místa v CiS systems s.r.o., která jsou světlá, klidná a absolutně čistá.

Každé 1-2 roky přijedou do Hejnic na tzv. audit zákazníci, jejichž produkty jsou celosvětově prodávány, aby se přesvědčili o vysoké spolehlivosti systému řízení kvality v naší firmě. Firma je pod nepřetržitou kontrolou „Underwriters Laboratories“, USA a je certifikována podle ISO 9001 a dalších norem.

Zdroj: CiS systems s.r.o.

Pin It on Pinterest