Tréninková jednotka

Na konci léta jsme pro naše starší a mladší žákyně uspořádali volejbalové soustředění. Rozhodli jsme se využít areálu Vzlet v Lázních Libverda. Vedení areálu nám vyšlo maximálně vstříc a díky tomu jsme se měli opravdu skvěle. Dvakrát denně jsme chodili trénovat na hřiště s umělým povrchem nedaleko našeho ubytování. Po večerech jsme hráli společenské a deskové hry, soutěžili v kvízu a také fandili našim reprezentantům na evropském šampionátu. V neděli 27/8 byl na programu celodenní výlet. Z Lázní Libverda jsme vyrazili přes Hubertku, Tišinu a Nebeský žebřík až na nejvyšší vrchol české části Jizerských hor – Smrk, který leží 1126 m n. m. Vyšlápli jsme až na rozhlednu, odkud byl nádherný výhled na celé Jizerky. Zpět jsme zvolili cestu přes Streitův obrázek, Červený buk až k Hubertce. Skočili jsme na vyhlídku Kočičí kameny a zpět „domů“. V úterý jsme ještě obešli všechny vyhlídky kolem Lázní Libverda a večer si dali poslední trénink.

Vyhlídka „Hájníkova kohouta“

Ještě jednou musíme poděkovat majitelům areálu Vzlet a také vedení města Lázně Libverda, které nám poskytlo možnost trénovat na volně přístupném hřišti. Hlavní zásluhu na tom, že jsme mohli soustředění uspořádat, však má město Frýdlant a také Liberecký kraj. Poskytli nám dotaci, díky které jsme mohli zajistit celou akci tak, jak jsme si představovali, aniž by rodiče dětí museli sáhnout hluboko do kapsy. Další dík patří i všem 15 zúčastněným děvčatům a také všem 5 trenérům, kteří se postupně na kempu vystřídali.

Všem holkám se soustředění líbilo a doufám, že se díky němu sblížily a utužily i jako kolektiv. První přípravu na další sezonu starších žákyň máme tak za sebou a od září začneme se staršími žákyněmi trénovat. Od října oficiálně zahajujeme nábor nových členů. Podrobnosti níže:

Kolonáda – Lázně Libverda

 

Nábor nových členů:

KDO:  Děvčata i chlapci ve věku 10-15 let

KDY:  Každé úterý od 16:30 do 18:00 (od 3. října)

KDE:  Tělocvična SŠHL Frýdlant, Bělíkova 1387 Sledujte nás na stránkách www.facebook.com/VrtuleFrydlant.

Za Vrtule Frýdlant

Matěj Drechsler a Tomáš Lengál

 

 

Pin It on Pinterest