tento pátek, 3. listopadu 2017, přijede do Frýdlantu sv. Martin na bílém koni. Tradiční Martinské posvícení má i letos podtitul „Pojďte s námi rozsvítit Frýdlant“ a zve například na průvod světel, který v čele se svatým Martinem na bílém koni vyrazí v 17.00 hodin od zámku do městského parku. Tam je pak připraven kulturní program včetně ohňové šou a nejen chuťové buňky návštěvníků potěší řada stánků s nejrůznějším sortimentem.

Martinské posvícení začne ve Frýdlantě už v 16.00 hodin, kdy se v městském parku otevřou stánky s občerstvením a řemeslnými výrobky.

O necelou hodinu později pak začne program. „V 16.45 je na nádvoří frýdlantského zámku sraz pro všechny, kteří se chtějí spolu se svatým Martinem a jeho doprovodem vydat průvodem světel do městského parku. Vítány jsou lucerny, lampiony, jakékoli světýlko, které rozjasní podzimní podvečer,“ říká vedoucí odboru kultury městského úřadu Frýdlant Iva Beranová.  Průvod se na cestu vydá kolem 17.15 hodin, po vystoupení dětí a oficiálním zahájení akce. Do parku má pak dorazit kolem 17.45 a následovat bude zajímavý program:

17.55     historická hudba Trificus

18.05     žonglování Komedianti na káře

18.15     legenda o sv. Martinovi v podání dětí ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant

18.25     historická hudbaTrificus

18.40     žonglování Komedianti na káře

19.00     ohňová show

Vstup na akci je zdarma, předpokládaný konec je ve 20.00 hodin.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest