LIBERECKO – Během noční doby z 19. na 20. listopadu se neznámý pachatel vloupal v obci Višňová – Andělka do stodoly, kde se následně zmocnil zahradního traktůrku. 

Od pondělí 20. listopadu 2017 pátrají frýdlantští policisté po odcizeném zahradním traktůrku značky McCulloch, typ Alpine, černé barvy se žlutými doplňky, se stříbrným nápisem ALPINE na přední kapotě, s manuálním řazením. Traktůrek odcizil během nedělní noci neznámý pachatel v obci Višňová – Andělka ze stodoly u rodinného domu. Ke krádeži došlo v době od 16,30 hodin dne 19. listopadu do 02,00 hodin dne 20. listopadu. Majitel zakoupil zahradní traktůrek v roce 2014, kdy mu vznikla škoda ve výši tisíc korun.

Policisté i samotný majitel zahradní techniky prováděli ihned po zjištění odcizení šetření nejen v blízkém okolí domu, ale i v celé obci, kontrolovali i cesty vedoucí k hranici do sousedního Polska. Vzhledem k blízkosti hranic, kdy není vyloučeno, že by odcizená věc mohla skončit na území sousedního státu, požádali policisté v souvislosti s pátráním cestou oddělení mezinárodních vztahů o spolupráci i polské kolegy.

V dané věci již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu “krádeže” a “porušování domovní svobody” a nejen po pachateli, ale i po odcizené zahradní technice nyní intenzivně pátrají.

V tuto chvíli může policistům pomoci velmi i veřejnost. V případě, že si někdo z občanů v inkriminovanou dobu tj. od 16,30 hodin dne 19. listopadu do 02,00 hodin dne 20. listopadu všiml pohybu zahradního traktůrku odpovídajícího popisu a mohl by uvést k případu poznatky, je tyto možné předat policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na obvodní oddělení Frýdlant.

Podaří-li se policistům objasnit, kdo má tuto krádež na svědomí, hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.
21.11.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest