Cyklistická trať s boulemi a klopenými zatáčkami pro lehké skákání na kole, kvalitní bezbariérové sociální zázemí čítající toaletu i sprchu, sportovní herní prvky pro děti, seniory i hendikepované nebo také zázemí pro návštěvníky nabízející třeba stojany na kolo, místo pro posezení nebo ohniště. To vše je součástí nového Areálu volnočasových aktivit Strmá ve Frýdlantě. Finančně se na jeho vzniku podílelo Ministerstvo pro místní rozvoj, které finance uvolnilo z podprogramu “Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury v cestovním ruchu”.

Projekt rozšířil nabídku doprovodné infrastruktury a služeb cestovního ruchu ve Frýdlantu. „Areál volnočasových aktivit Strmá Frýdlant má sloužit turistům, návštěvníkům i místním obyvatelům jako bezpečná zóna pro volnočasové aktivity. Věřím, že si ji oblíbí rodiny s dětmi a mladí lidé, ale i senioři, a zdravotně hendikepované osoby. Na všechny je v areálu pamatováno, ať už workoutovým hřištěm pro cvičení s vlastní vahou těla, tratěmi pro dětské i starší vyznavače terénní cyklistiky nebo sportovními a herními prvky,“ říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Areál volnočasových aktivit Strmá však není jen o herních a cvičebních prvcích, ale i o potřebném sociálním zázemí.  „V okolí Strmé ulice, ve které je i skatepark a vedou tudy cyklistické a pěší trasy, dosud sociální zázemí chybělo. Jsme rádi, že se to díky tomuto projektu změnilo a že zde vyrostlo nejen sociální, ale i technické zázemí. Rozhodně se tím zvýšila kvalita doprovodné infrastruktury cestovního ruchu,“ podotýká vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant, Bc. Zdena Ubiasová.

S otevřením volnočasového areálu Strmá se zázemím a herními a sportovními prvky pro děti i dospělé se počítá na jaře příštího roku. Celkové náklady na jeho pořízení jsou vyčísleny na zhruba 4 a půl milionu korun.

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest