V polovině listopadu 2017 byly ve Frýdlantě dokončeny práce na projektu prevence kriminality, který dotovalo Ministerstvo vnitra ČR – odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality. Ve městě přibyly dvě kamery v prostoru autobusového nádraží a OD TESCO. Právě v těchto lokalitách se podle průzkumu pocitu bezpečí z roku 2016 cítili občané nejohroženěji.

Kromě nových kamer se modernizovaly dvě stávající kamery a provedeny byly výměny pevných prvků bezdrátového přenosu dat. Policisté z Obvodního oddělení Policie ČR v Úzké ulici ve Frýdlantě tak mají kvalitnější obrazy z kamer i lepší záznamy z proběhlých událostí. Systém samozřejmě využívá i městská policie.

„Město Frýdlant zaplatilo za rozšíření a modernizaci kamerového systému ze svého rozpočtu přes 500 tisíc korun, ministerstvo vnitra pak doplnilo více než 272 tisíc korun. Frýdlant má zájem svůj Městský kamerový dohlížecí systém rozšiřovat, modernizovat a zefektivňovat i nadále, protože bezpečí i pocit bezpečí našich obyvatel jsou pro nás velmi důležité“ uzavřel starosta Dan Ramzer.

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest