Silnici v Kodešově ulici ve Frýdlantě, která je dlouhodobě ve špatném stavu, se v příštích letech dočká nezbytné rekonstrukce. Vedle správce komunikace, Krajské správy silnic Libereckého kraje, se na ní bude podílet i Město Frýdlant a například Frýdlantská vodárenská společnost, a.s. V současné době se začíná pracovat na projektové dokumentaci rekonstrukce komunikace i projektových dokumentacích na chodníky, osvětlení či vodovod a dešťovou a splaškovou kanalizaci. 

„Už léta zoufale voláme po opravě krajské Kodešovy ulice, protože její stav opravdu není dobrý. Až do letošního roku bylo naše volání marné. Letos ale přišla ta dlouho očekávaná zpráva, že se rekonstrukce začíná připravovat,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má komunikace ve Frýdlantu ve své kompetenci.

Město se proto obrátilo na Liberecký kraj s tím, že během rekonstrukce obnoví pod silnicí ve spolupráci s Frýdlantskou vodárenskou společností, a.s. dešťovou a splaškovou kanalizaci, vymění vodovody a podél celé komunikace od ulice Míru až ke hřbitovu postaví chodník.

„Chodci se v Kodešově ulici v současné době necítí příliš bezpečně. Právě proto chceme po celé její délce od ulice Míru vystavět vyvýšený chodník,“ podotýká místostarosta města. Frýdlant pak počítá i s novým veřejným osvětlením.

V současné době vznikají projektové dokumentace a to jak na akce města a vodárny, tak na rekonstrukci povrchu silnice. „Jde o složitý proces, který je potřeba řádně připravit. I proto se začala scházet pracovní skupina, ve které jsou zástupci všech dotčených institucí a firem. Společně mají přípravné práce zkoordinovat. Poprvé se skupina sešla v listopadu, další jednání má koncem ledna. Věříme, že pokud vše půjde podle plánu, mohla by rekonstrukce Kodešovy ulice začít v roce 2020,“ uzavírá starosta Frýdlant Dan Ramzer.

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest