Prohlédnout si volnočasové areály pro děti, mládež i dospělé přijeli ve čtvrtek 11. ledna 2018 do Frýdlantu představitelé Hrádku nad Nisou. V čele s místostarostou Pavlem Farským si tříčlenná delegace prohlédla hřiště s pumptrekem před základní školou v Purkyňově ulici, skatepark ve Strmé ulici i nově vzniklý areál volnočasových aktivit v jeho bezprostřední blízkosti. Průvodcem byl návštěvě z Hrádku nad Nisou starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

„V Hrádku nad Nisou nám volnočasové areály pro děti a mládež chybí. Proto jsme se přijeli podívat do Frýdlantu, jak je tady na tuto cílovou skupinu pamatováno. Co jsme viděli, nás nadchlo. Ať už se jedná o hřiště před školou, nebo volnočasový areál ve Strmé ulici, kde jde o kombinaci tratí s boulemi pro cyklokros a workoutových hřišť. Líbí se nám také zázemí, které zajišťuje návštěvníkům větší pohodlí,“ uvedl na konci návštěvy místostarosta Hrádku nad Nisou Pavel Farský.

Před cestou do terénu si spolu s referenty investičního úseku Městského úřadu Hrádek nad Nisou v kanceláři starosty vyslechl, jak Frýdlant k nápadům na vznik hřišť a sportovišť došel a jaké kroky bylo nutné podniknout během jejich realizace. „S Hrádkem nad Nisou dlouhodobě spolupracujeme, v poslední době například na projektu Paměť v krajině Trojzemí, v jehož rámci byla ve Frýdlantu například obnovena křížová cesta na Křížovém vrchu. Velmi rádi proto předáme své zkušenosti s budováním areálů pro trávení volného času dětí i mládeže, o které Hrádek stojí. Nejen tedy zkušenosti nasbírané při samotném vzniku areálů, ale i zkušenosti s projektovou přípravou nebo využitím vhodných dotačních titulů,“ podotkl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

„Rodiny se rozrůstají, přibývá těch, kde mají více než jedno či dvě děti. Proto bychom rádi podobně, jako tomu je ve Frýdlantu, vybudovali sportovní areál, kde najdou uplatnění děti různých věkových kategorií. Aby prostě rodiče mohli vzít na jedno místo různě staré děti a věděli, že si tam každé najde zábavu pro svou věkovou kategorii,“ doplnil místostarosta Hrádku. Vyrůst by měl takový areál v bývalé cihelně, u které v současné době město Hrádek nad Nisou hledá, jak ji smysluplně využít. „Chtěli bychom tam vybudovat zimní halu nebo multifunkční halu, uvažujeme i o horolezecké stěně. Nicméně to jsou projekty velmi nákladné, u kterých teprve budeme hledat možnosti financování. Proto zároveň chceme připravit i projekty menší, které by byly už v blízké budoucnosti financovatelné. A takovým je právě například areál s boulemi pro cyklisty v kombinaci s workoutovým hřištěm,“ uvedl Pavel Farský.

„Věřím, že prohlídka našich areálů byla pro reprezentaci Hrádku nad Nisou přínosná a pomůže s rozhodováním, jaké možnosti trávení volného času nejen dětem a mladým lidem město nabídne,“ uzavřel starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest