LIBERECKO – Sprejer způsobil na zánovní hokejové hale škodu 40 tisíc korun. 

Ve Frýdlantu je zimní stadion s umělou ledovou plochou od roku 1976. Razantní rekonstrukcí v podobě výstavby nové střechy a opláštění však stadion prošel až v roce 2014 a nyní tak již čtvrtým rokem úspěšně slouží nejen hokejistům, ale i bruslící veřejnosti.

Zřejmě ne každému je jasné, k čemu že to hokejová hala vlastně slouží. Evidentně se najdou i tací, kteří vytoužený sportovní svatostánek frýdlantského hokeje dokáží naprosto nepochopitelně zhyzdit a poškodit.

V průběhu druhé poloviny ledna letošního roku se na opláštění haly objevily roztodivně vypadající malby neznámého autora. Několik, i přes bližší zkoumání ne zcela pochopitelných obrazců zvláštního významu, nanesl vandal na stěny budovy zřejmě jen proto, aby tak zachytil svou vnitřní rozpolcenost. O díle hodném uznání totiž nemůže být ani řeč. Grafoman si bezesporu neuvědomil, že pro svou „chorobnou touhu“ zaznamenat a zanechat své vzkazy na místě, jenž je přístupné veřejnosti, způsobí nejen vrásky na čele správcům sportoviště a jeho majiteli, ale také škodu ve výši 40 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za což pachateli v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Obracíme se na veřejnost se žádostí o spolupráci.
Veškeré informace, nejen k osobě autora podivných nápisů a kreseb, ale zároveň také jakékoli skutečnosti týkající se předmětné události, mohou policistům velmi významně dopomoci k objasnění tohoto případu.
Žádáme spoluobčany, aby informace k případu policistům sdělili prostřednictvím tel. čísla 974 473 300 nebo na bezplatné lince 158, případně aby se dostavili přímo na služebnu obvodního oddělení ve Frýdlantu.

14. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest