LIBERECKO – Z Českých Budějovic až do Nového Města pod Smrkem řídila žena se zákazem řízení. 

Ve středu 14. února prováděli policisté z oddělení silničního dohledu kontroly na Frýdlantsku. Zaměřili se především na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.

Krátce po desáté hodině zastavili muži zákona vozidlo Audi, které přijíždělo ve směru od Frýdlantu do Nového Města pod Smrkem. Za volantem seděla 31letá žena z Českobudějovicka. Jakmile došlo na kontrolu dokladů potřebných k řízení motorových vozidel, nastal problém. Ani přes opakované výzvy nebyla žena schopna doklady předložit s tím, že řidičský průkaz „asi“ zapomněla doma. Jak policisté velmi záhy zjistili, nebylo tomu tak. Z policejních evidencí muži zákona zjistili, že řidička má vysloveny dva platné zákazy řízení motorových vozidel, a to až do následujícího roku.

Došlo také na orientační dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu a zkoušku na ovlivnění drogami. Dechová zkouška byla negativní a zkoušce na drogy se žena po řádném poučení odmítla podrobit. Byla policisty zadržena a převezena na služebnu obvodního oddělení, odkud po bezprostředních administrativních úkonech putovala do policejní cely.

Mladá žena tak doplatila na svou „solidárnost“ v tom, že usedla za volant poté, co chtěla vyjít vstříc svému známému. Ten sám řídit nemohl, neboť nemá řidičské oprávnění. O převoz napříč republikou tak požádal právě svou 31letou kamarádku.
Následujícího dne jí ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

20. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest