Rohový dům na náměstí T. G. Masaryka je od nového roku naplněný programem skoro až po střechu. Dopoledne probíhá předškolní klub s Hankou a Danou pro 10 dětí, které z různých důvodů nemohou navštěvovat MŠ. Ve středu chodí na dopolední program (Klubík) i maminky s batolaty.

V odpoledním klubu se od září registrovalo přes 50 kluků a holek ve věku 12-19 let. Naštěstí nebývají v klubu všichni najednou 🙂 A co v klubu děláme? Někteří uspořádali Mikulášskou besídku pro své mladší sourozence, někteří pokračují v doučování z léta a kapela Romens Frýdlant organizuje již zcela profesionálně hudební koncerty. Velmi úspěšný byl také listopadový RAP Battle, tedy soutěž v rapování.

Místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka se na konci roku s některými členy klubu prošel městem a probral s nimi, jak tráví volný čas a co by se dalo zlepšit. Členové klubu mohou sbírat body za vlastní aktivitu, výpomoc v klubu nebo plnění drobných úkolů. Nasbírané body mohou vyměnit za výlet – v lednu jsme jeli do IQlandie.

Tyto naše aktivity můžeme realizovat díky projektům Žijeme tu spolu a Na jedné lodi. Oba projekty jsou spolufinancovány EU.

Od ledna se v našich prostorách rozběhla také večerní angličtina s manželi Marshallovými (www.realenglish.cz).

Lucie Winklerová

FB: freeclubfrydlant 

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest