Budoucnost lokality nazvané Novoměstská II. hledá v současné době město Frýdlant. Jedná se o prostor od Novoměstské ulice směrem k fotbalovému hřišti s umělou trávou, k bývalé Střelnici a prostor sídlišť v ulicích Lesní, Bělíkova, Družstevní a Březová. Město Frýdlant v této souvislosti žádá obyvatele nejen zmíněné oblasti o součinnost při hledání budoucího smysluplného využití lokality.

„Ve zmíněné oblasti v současné době pracujeme na plánu jejího rozvoje v příštích zhruba dvaceti letech. Chceme, aby se do tohoto plánování zapojili i samotní občané města. Aby sami řekli, co jim v lokalitě chybí, co jim přebývá, jak si představují členění prostoru u Střelnice a vzhledem k tomu, že by tam měly vyrůst i rodinné či bytové domy, aby také sami řekli, co jim tam chybí za infrastrukturu,“ vysvětluje starosta města Dan Ramzer.

Vyjádřit by se k budoucí podobě prostoru měli nejen ti, kteří v něm žijí, ale vítány jsou nápady i ostatních obyvatel města. „Frýdlant některé nedostatky vnímá, víme například, že v lokalitě chybí parkoviště. Budeme ale rádi za každý podnět ze strany veřejnosti a těšíme se, že lidé přijdou i s nějakými neotřelými nápady,“ dodává starosta.

Apel na veřejnost sleduje dva cíle. „Jednak chceme dát dohromady zastavovací studii lokality, která je mezi komunikací na Nově Město pod Smrkem a Střelnicí, tedy lesoparkem, kde je teď pole. Druhou ambicí je získat podněty pro regeneraci sídliště v ulicích Lesní, Družstevní, Bělíkově a Družstevní,“ vysvětluje Dan Ramzer.

Město Frýdlant proto žádá veřejnost, aby se na budoucí podobě lokality Novoměstská II. podílela vyplněním speciálně vytvořeného dotazníku. Obyvatelé lokality ho dostanou do svých schránek, ostatní ho najdou zde (v pdf zde). Dotazník je možné ze stránky stáhnout a odeslat na mail: dotaznik@mu-frydlant.cz . Do předmětu zprávy uveďte Novoměstská II. Dotazník je také možné vytisknout a vyplněný donést na podatelnu Městského úřadu Frýdlant. Odevzdávat či zasílat je možné dotazník do 20. března 2018.

V souvislosti s hledáním budoucnosti lokality Novoměstská II. připravuje město Frýdlant i dvě veřejné diskuze. První proběhne nad prvotním návrhem pravděpodobně koncem března, na druhé se už budou moci občané podívat do plánu se zapracovanými návrhy a podněty veřejnosti. I během ní se budou hledat případné kompromisy či alternativy.

V příštích měsících bude ve Frýdlantu probíhat podobné mapování ještě na dalších dvou lokalitách a to v rámci projektu „Územní studie veřejného prostranství ve Frýdlantu lokalit Podzámčí, Novoměstská II., Sídlištní“, číslo projektu CZ.06.3.72/0.0/0.0/15_012/0005160.

Zdroj: Město Frýdlant

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest