Liberecký deník ve spolupráci s Libereckým krajem vyhlásil v rámci soutěže „Kniha roku Libereckého kraje“ také kategorii Cena čtenářů. Pro svého knižního favorita můžete hlasovat do 13. dubna prostřednictvím webu https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/anketa-hleda-se-kniha-roku-libereckeho-kraje-muzete-hlasovat-v-cene-ctenaru-20180322.html, kde je zveřejněn seznam 27 nominovaných knih za rok 2017.

„Soutěží Kniha roku Libereckého kraje chceme podpořit nakladatele a autory ve vydávání regionální literatury a také propagovat regionální tituly,“ komentuje motivaci k vypsání soutěže Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Slavnostní vyhlášení soutěže Kniha roku Libereckého kraje ve všech vyhlášených kategoriích se uskuteční 23. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci. V kategoriích beletrie a poezie, populárně naučná literatura, literatura pro děti a mládež, učebnice a monografie, výtvarná publikace bude oceněno nakladatelství či autor vítězné knihy částkou 10 000 Kč, a dále bude stejnou částkou oceněna osobnost z oblasti literatury v kategorii zvláštní Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury.

Ve čtenářské soutěži obdrží tři vylosovaní hodnotné ceny. Všechny kategorie budou odměněny také skleněnou plastikou, kterou vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Markéta Žitná
tisková mluvčí
Libereckého kraje

Zdroj: Liberecký kraj, Liberecký deník

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest