Frýdlantští policisté zastavili muže pod vlivem drog hned třikrát. 

Opakované formy disociálního chování v porušování obecně platných právních norem jsou minimálně k zamyšlení. Své by o tom mohl vyprávět 33 letý muž z Frýdlantska.

Když jej na sklonku ledna letošního roku zastavili policisté z obvodního oddělení v rámci běžné silniční kontroly, zřejmě v tu dobu nikdo nepředpokládal, že se ve stejné situaci „potkají“ jen o necelých čtrnáct dní znovu. V případě první silniční kontroly policisté provedli u 33 letého řidiče mimo jiné i orientační test na zjištění přítomnosti drog v těle. Byl pozitivní na metamfetamin a amfetamin.

Den se sešel se dnem a o necelé dva týdny později se situace jako přes kopírák opakovala. Běžná policejní kontrola v rámci dohledu nad bezpečností v silničním provozu a zastavené totéž vozidlo s téže překvapeným řidičem. A světe div se, opět řidičův pozitivní test na drogy.
Neuběhl ani týden. „Ignorant“ za volantem škodovky byl pod vlivem drog zastaven znovu.

Nepoučitelnost některých lidí, kteří zřejmě nejsou schopni přijmout fakt, že jejich jednání prostě není v mezích zákona, je na pováženou. Ovšem v rozmezí necelého měsíce provinit se stejným způsobem a to hned tři krát, je zřejmě moc i pro nezaujaté pozorovatele.

Ve všech třech případech byly zajištěné testy zaslány k vědeckým zkoumáním. Výsledky expertíz prokázaly hodnoty, ve kterých je spatřováno podezření z trestného činu.
Proto policisté 33 letému muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

23. března 2018

por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest