Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci vyjížděli k vážné dopravní nehodě, která se stala ve středu 20. února na silnici II. třídy číslo 291.
Krátce po půl třetí odpoledne, na přímém úseku silnice ve směru z Frýdlantu na obec Hajniště, v úseku spadajícím pod katastr obce Dolní Řasnice, nedbal zvýšené opatrnosti řidič černé Škody Superb combi, který při započetí úkonu předjíždění pravděpodobně přehlédl, že je již předjížděn jiným účastníkem silničního provozu. Řidič Škody Fabia combi, modré barvy, aby zamezil střetu s černým Superbem, při předjíždění strhl řízení vlevo. Přetáčivým smykem však došlo k vyjetí Fabie mimo komunikaci do pravého příkopu a následnému převrácení vozidla s nárazem do stromu. Řidič černé Škody Superb combi, pravděpodobně polské registrační značky, neučinil opatření, která mu ukládá zákon a z místa dopravní nehody ujel. Obdobně tak neučinil ani řidič modrého Volkswagenu Polo, který taktéž z místa dopravní nehody odjel.

Dopravní nehoda si vyžádala těžké zranění, se kterým byla jedna osoba převezena do zdravotnického zařízení Nemocnice Liberec.

Žádáme svědky této dopravní nehody, zejména pak řidiče a osádku černé Škody Superb combi s polskou registrační značkou, stejně tak i řidiče či osádku modrého Volkswagenu Polo nezjištěné registrační značky, aby se policistům přihlásili ať již prostřednictvím bezplatné linky 158, tel. č. 974 466 573, případně aby se dostavili na služebnu Dopravního inspektorátu v Liberci či na kteroukoli součást Policie České republiky.
Veškeré takto získané informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění příčin a okolností vzniku nehodového děje, ale i ke zjištění totožnosti osob a svědků na místě události.

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest