Rada Libereckého kraje na včerejším jednání rozhodla o poskytnutí dotace jednotkám požární ochrany. Částka 14.231.528 korun půjde zejména na nákup, opravu a úpravu mobilní požární techniky, jako jsou cisternové automobilové stříkačky či dopravní automobil, nebo na pořízení ochranných prostředků. Peníze z dotačního fondu obdrží celkem 155 žadatelů. Krajští radní včera také schválili poskytnutí dotace ve výši 800.000 korun pro města Harrachov a Dubá, která využijí peníze na zajištění akceschopnosti jednotek požární ochrany. Poskytnutí dotace ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

„Dotační fond má podprogramy, které podporují činnost hasičů včetně soutěží a přípravy dětí. Dáváme peníze také na podporu malých obcí, které mají problémy s naplněním stavu a dojezdovým časem. Akceschopnost hasičů je nesmírně důležitá a chceme, aby měli v případě mimořádných situací vhodné podmínky pro zásah,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Liberecký kraj poskytuje hasičům kromě peněz z dotačního fondu také mimořádné příspěvky. V loňském roce obdrželo celkem 11 obcí v kraji více než 7,5 milionu korun na nákup dopravního automobilu či výstavbu hasičské zbrojnice. Nových prostor se dočkali hasiči z Jeřmanic a Rynoltic.

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest