V sobotu 10. srpna 2019 se stalo Frýdlantsko cílem dvou press tripů. V jeden den se ve Frýdlantu objevila skupina polských novinářů, ale také dvě blogerky, které v průběhu soboty navštívily známá i méně známá místa celého Frýdlantska.

První z press tripů pořádala Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism pro polské novináře. Celkem jich do Frýdlantu zavítalo osm v doprovodu organizátorky press tripu z CzechTourismu. Jejich sobotním cílem byla prohlídka nejnavštěvovanější památky města, hradu a zámku Frýdlant.
Poté se skupina přesunula na náměstí a ve spolupráci s Turistickým informačním centrem Frýdlant se zúčastnila prohlídkového okruhu centrem města. Kostýmovaný průvodce Pavel Zavoral v roli frýdlantského hejtmana Hanse z Gersdorfu provedl novináře městskou památkovou zónou a prohlídku přizpůsobil specifickým požadavkům press tripu. Upozornil na vhodné cíle pro potenicální návštěvníky města a ve svých tipech na výlet se zaměřil na polského turistu. Spolupráce s Českou centrálou cestovního ruchu je pro město, Frýdlantsko i celý region Jizerské hory velice důležitá. CzechTourism prezentuje Českou republiku jako cílovou destinaci zahraničních návštěvníků a turistů na mnoha světových veletrzích cestovního ruchu a oslovení Turistického informačního centra Frýdlant s press tripem polských novinářů je jednoznačně veliký úspěch.

Druhou, menší skupinou co do počtu zúčastněných, která se v sobotu na Frýdlantsku objevila byly blogerky. Současné marketingové nástroje a možnosti naší propagace nás vedou k využívání mnoha sociálních sítí, jako jsou Facebook, Instagram, Twitter, Google+ a další. Pomocí sociálních sítí máme možnost oslovit specifickou a velmi početnou cílovou skupinu případných návštěvníků Frýdlantska.

Právě proto pozvala manažerka Turistického regionu Jizerské hory paní Bc. Denisa Merenusová, DiS. dvě blogerky na třídenní cestu Jizerskými horami. Hlavním cílem návštěvy byly tři oblasti – Jablonecko, Liberecko a Frýdlantsko. Na Frýdlantsku blogerky navštívily známé turistické cíle jako Frýdlant, Hejnice, Lázně Libverdu, ale i ty méně známé, Černousy a Višňovou. Celý den přidávaly blogerky na své vlastní i naše instagramové účty (#visitjizerky #enjoyfrydlant) příspěvky a cílily na svou četnou skupinu sledujících. A o které blogerky se jedná? První z nich je Veronika, adresa jejího blogu je www.travelgeekery.com, na instagramu ji najdete jako travelgeekery. Veronika píše cestovatelské články, zabývá se světovými městy, ale také místy, na která turisté často nezavítají, baví ji dobrodružství v přírodě a poskytuje obecné cestovatelské tipy.  Na facebooku má téměř 9 000 liků a na instagramu má téměř 4 300 sledujících. Druhou blogerkou je Alex ze Slovenka, adresa jejího blogu je www.crazysexyfuntraveler.com, na instagramu ji najdete jako crazysexyfuntraveler. Alex vidí svůj smysl života v cestování, je první na Slovensku, které se podařilo vytvořit si z cestovatelského blogu svou práci. Navštívila více než 59 států světa a zabývá se širokou škálou témat (wellness, jóga, sport, turistika, příroda, města, zvířata, …). Na facebooku má 94 500 liků a na instagramu 9 500 sledujících.
Zavítejte na blogy a sociální sítě obou influencerek i vy, načerpejte inspiraci pro své budoucí cesty a podívejte se na jejich příspěvky z Frýdlantska. #visitjizerky #enjoyfrydlant #travelgeekery #crazysexyfungraveler

Autor: Ing. Jana Kotrmanová

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest